UPCOMING SHOWS

Wanneer je even niet oplet verandert je nieuwe auto in een kapotte auto. Ruben Planting (1994) gaat door middel van taal en beeld op een verhalende manier op zoek naar houvast in alles wat steeds aan het veranderen is. Zijn werk is enerzijds romantisch en poëtisch, anderzijds laat hij op een nuchtere en licht absurdistische manier zien wat er aan de hand is. Vaak fragmentarisch opgebouwd; een vogel neemt de trap, een stok van een partytent klemt een stapel wegwerpborden tegen de grond, een gesprek wordt verstoord door overvliegende vliegtuigen. Het lijken handvatten van een groter verhaal. Deze schijnbare verhalen zijn soms verzonnen, soms autobiografisch en beïnvloed door de verhalende kracht van Westerns. Planting speelt een spel met feit en fictie, en probeert daarmee de regels van de werkelijkheid te overtreden.

 

ABOUT

BOOKS

gallery/dscf0057
gallery/zwartewas

HIER ZIJN WIJ (2020)

Boek met een aantal losse verhalen: Bijna een heel pak aan A4'tjes met daarop foto's van zee, bedekt de muur in de woonkamer. Alleen het stuk muur achter de bank is onbedekt, al kun je dat niet zien omdat er een bank voor staat. Op advies van de winkel waar hij de bank kocht, moest de bank enkele centimeters van de muur af staan zodat de kamer ruimer zou ogen. Hij heeft dat advies een dag opgevolgd, maar toen hij na een nacht slecht slapen de woonkamer binnenkwam,schrok hij van de grootsheid en schoof de bank terug tegen de muur. Er had nog meer zee bij gekund.
 
Verschijningsdatum eind: 2020

PROBEREN IS GOED GENOEG ZEGGEN ZE (2018)

Ultra korte verhalen en one-liners geschreven tussen 2015 en 2018: Ze klemt het zadel van zijn brommer tussen haar benen en haalt haar armen, die ze om hem heen had geslagen, om zijn middel vandaan. Met handen los zit ze bij hem achterop. Hij is niet gelukkig, dat weet ze. Maar ze voelt dat het een goede dag is. 
 
Oplage: 75 stuks / UITVERKOCHT
 

 

 

 

BIJNA (2019)

De lampen van de concertzaal springen aan. Mijn ogen moeten wennen aan het felle licht. Langzaam zie ik hoe het er hier werkelijk uitziet.
     
Eerste druk.
Oplage: 50
Aantal pagina's: 18
Voor een exemplaar mail naar: rubenplanting@hotmail.com
gallery/bijna2